Andrummet bjuder in till en myllrande mötesplats!

UNDER TRE SENSOMMARHELGER ÄR DU VARMT VÄLKOMMEN TILL VACKRA NÄRKESLÄTTEN

DATUM: 19-20 AUGUSTI 26-27 AUGUSTI 2-3 SEPTEMBER

ÖPPETTIDER: LÖRDAGAR 10-15 SÖNDAGAR 14-17

PLATS: KRÄCKLINGE TORP KUMLA

Café

Andrummets pop-up café med ledorden HÄLSA, HÅLLBARHET, KREATIVITET och TILLGÄNGLIGHET håller öppet. Det går att sitta både inomhus och utomhus. Hoppas vi ses!

Datum: 19-20 augusti, 26-27 augusti och 2-3 september

Öppettider: Lördagar 10-15 Söndagar 14-17

Plats: Kräcklinge Torp Kumla

Kreativt torg

Vi tror att kravlös kreativitet och skapande gör något gott med oss och vår hälsa. Det finns forskning och studier som visar att musik, dans, teater, konst et.c. påverkar oss på ett positivt sätt. Därför vill vi bjuda in till ett kreativt torg där du få möta olika kreatörer, höra deras berättelser och bli inspirerad av deras kreativitet som foto, konst, musik, keramik, stickning, blommor, grönsaker, smycken och scrapbooking. Det finns också möjlighet att köpa deras alster samt prova på.

Lördag 26 augusti 13:30-15:00 MINIWORKSHOP: PLOCKA VILDA VÄXTER med Linda Fintling, Pilgrimens. Välkommen att följa med på en inspirerande örtvandring i vackra omgivningar på Närkeslätten. Du får lära dig om allemansrätten och vad du bör tänka på när du ger dig ut på jakt efter vilda, ätliga växter. Efter en kort föreläsning ger vi oss ut och plockar det vi hittar i gräsmattan och längs dikeskanten. Du får tips om hur olika växter kan användas i matlagning, som örtte och som avkopplande eller vårdande kurer.

250 kr / person. Anmälan görs här

https://www.bilda.nu/arr/1190848/plocka-vilda-vaxter-563390

Inga förkunskaper krävs.

Lördag 2 september 13:30-15:00 MINIWORKSHOP: LERA OCH SKAPARGLÄDJE med keramikern Elin Fhager. Välkommen till en workshop med fokus på kreativitet och stillhet där du får du bygga med lera.

280 kr / person. För bränning tillkommer 100kr/sak. Anmälan görs på det kreativa torget. Inga förkunskaper krävs.

På scenen

Vi har den stora glädjen, tillsammans med Studieförbundet Bilda och organisationen Hjärnkoll, att bjuda in till fantastiska livsberättelser, samtal, föreläsningar och musik på scenen! Det är fri entre till allt förutom ett (se nedan).

Allt som sker på scenen berör teman som livsstilsfrågor och hälsa för hela människan med särskilt fokus på psykisk och existentiell hälsa. Varmt välkommen att ta del av programmet!

LÖRDAG 19 AUGUSTI

11:00-12:30: ALLDELES UNDERBART AUTISTISK. En berättelse i ord och ton om livet med autism och en familjs omtumlande resa. Om bemötandets betydelse, positiva förväntningars kraft och musikens magiska förmåga att stärka en människa.

Berättelse & sång: Annika Gelin, kommunikatör, sångerska och författare. Örebro.

Musik: Magnus Andersson, musiker med digitalt dragspel.

LÖRDAG 26 AUGUSTI

11:00-12:00: ERIK WIDLUND delar sin personliga, berörande och ärliga berättelse om att leva med psykisk ohälsa, suicid försök och vägen till livet idag. Samt fotograferingens roll och betydelse för vägen vidare.

Det finns möjlighet för samtal i samband med Eriks livsberättelse.

SÖNDAG 27 AUGUSTI

15:00-16:00: ”GINA DIRAWI LEVER OCH DÖR”. Ett samtal med artisten, författaren och programledaren Gina Dirawi utifrån STV-serien ”Gina Dirawi lever och dör” där hon söker svar på hur man kan leva rätt och harmoniskt när det finns så mycket ondska i världen. Som vi människor är en del av.

Ett ärligt och öppet samtal om den resa hon gjorde i sökandet efter svar på sina existentiella och andliga behov.

Biljetter: 150 kr https://secure.tickster.com/sv/8pgw43nkkk29lda/products

Det finns möjlighet för existentiell och andlig vägledning i samband med detta samtal.

LÖRDAG 2 SEPTEMBER

11:00-12:00: TA HAND OM DIG! Hur kan du bli vän med dig själv, leva meningsfullt och prestera hållbart?

Cajsa Tengblad, hälsopedagog, samtalsterapeut och författare med egen erfarenhet av psykisk ohälsa delar med sig av konstruktiva livsstrategier med syfte att främja hälsa. Under Cajsas föreläsning får du bland annat:

  • Kunskap om hjärnans tre motivationssystem
  • Redskap till att hantera stress och lugna dig själv
  • Veta mer om hur du kan hitta hopp, meningsfullhet och riktning i livet
  • Konkreta tips till hur du kan styrketräna själen och förebygga psykisk ohälsa.
Cajsa Tengblad. Foto Anna Hållams

SÖNDAG 3 SEPTEMBER

15:00-16:00: VINTER i SJÄLEN. Om att längta efter vår och finna den utanför husknuten.

My och Linda är två odlande kvinnor mitt i livet. Som allmänläkare har My Enlund mött och behandlat många som drabbats av utmattningssyndrom, en folksjukdom som ökar allt mer. Men vad är det egentligen för något och hur ser behandlingen ut?

För Linda Fintling fick karriären inom vården ett plötsligt slut när hon drabbades av utmattningssyndrom. Hör hennes berättelse om hur trädgården blev vägen ut ur själens vinter.

Fysiskt andrum

Vi vill skapa ett fysisk andrum där du kan andas, sträcka på dig och låta de vackra omgivningarna göra dig gott. Du är välkommen att gå en förundranspromenad på Närkeslätten, sätta dig en stund och blicka ut över åkrarna eller bara vara för en stund och slappna av.

Fröknarnas loppis & återbruk

Vi har den stora glädjen att samverka med populära Fröknarnas Loppis & Återbruk som poppar upp under de tre helgerna Andrummet bjuder in till en myllrande mötesplats med mening! Välkommen att fynda på ett lite finare loppis och låt dig inspireras till cirkulär shopping och återbruk. Förutom fröknarna Erika, Ingela, Jenny & Sofia tillkommer varje helg nya gästfröknar som fyller på med finheter.

Datum: 19-20 augusti, 26-27 augusti och 2-3 september

Öppettider: Lördagar: 10-15 Söndagar: 14-17

Plats: Kräcklinge Torp Kumla