Existentiell hälsa är ett relativt nytt begrepp i Sverige och många vet inte vad det betyder. Vi kommer gärna till ditt sammanhang och utbildar i existentiell hälsa. Alltifrån en kortare föreläsning till en heldag med workshop.

Föreläsning

En digital föreläsning på 45-60 minuter.

Ibland upplever vi att vi tappar kontrollen, det skakar under våra fötter och vi upplever att det som tidigare varit vår trygghet inte längre är det. Det kan handla om olika kriser eller förluster, ett exempel är den pandemi som vi just nu befinner oss i då våra rutiner kastats om och ingenting är som vanligt. Vad ska vi då hålla oss i, hur kan vi hitta en inre styrka och kraft?

Vi utgår från WHO:s globala forskning samt studier gjorda i Sverige. Du kommer att få möjlighet att tillsammans med de andra reflektera över ditt eget förhållande till hälsa och möjlighet att skapa strategier för en egen god existentiell hälsa.

Vi går igenom ämnen såsom:

  • Existentiell hälsa och dess åtta dimensioner som t.ex. helhet, hoppfullhet, tro, förundran och harmoni
  • Varför är existentiell hälsa så viktigt för vårt välmående?
  • Metoder och verktyg för att träna den existentiella hälsoaspekten.

Föreläsare: Erika Bergman som är teolog och föreläsare

Vill du veta mer? Gå in på Kontakta oss i menyn och fyll i kontaktformuläret så hör vi av oss inom tre arbetsdagar.

Till dig som arbetar i offentlig eller privat sektor

Du som önskar att fler på din arbetsplats skulle få del av vad existentiell hälsa är men känner att du behöver någon form av stöd är varmt välkommen att höra av dig.

Vi erbjuder föreläsningar och workshops både digitalt och i fysisk form när så tillåts igen, till arbetsplatser/-grupper. Kostnad beror på upplägg och omfattning. Hör av er så berättar vi mer!

Gå in på Kontakta oss i menyn och fyll i kontaktformuläretret.