Hösten 2021 är du välkommen att vara med på följande:

Sång & Existentiell hälsa

Detta är en kurs där du får kunskap om vad existentiell hälsa är och hur du kan använda sång och musik som redskap för att träna den.

Vi kommer att gå igenom de 8 aspekter som WHO lyfter fram i sin forskning gällande existentiell hälsa samt bearbeta dessa genom att sjunga och lyssna på musik tillsammans. Fokus ligger på upplevelsen snarare än resultatet, inga förkunskaper krävs, bara ett intresse för existentiella frågor och sång.

Passet leds av Sofia Ottosson som är sång- och körpedagog med särskild kompetens för hur sång och musik kan användas i hälsofrämjande syfte.

Start: Fyra måndagar kl.19:00-20:00, med start 20 september (första gången kl.19-20.30)
Var: Gröna Villan, Brunnsparken Örebro (Sångverkstans lokaler)
Kostnad: 690 kr för fyra tillfällen
Anmälan: https://www.bilda.nu/arr/1101657/sang-och-existentiell-halsa-550343 senast den 19 september

Lunchpass: Tikva Avslappning

Vill du komma ned i varv? Längtar du efter helhet och balans? Behöver du fylla på med ny energi? Välkommen att kombinera ett kortare avslappningspass med en god lunch på Goda Rum, en av Kumlas vackraste platser.

Fristående pass och inga förkunskaper krävs. Passet leds av Tikva-instruktören Erika Bergman.

Ta med egen matta om du har.

Start: Tisdagar kl. 10:30-11:00, med start 5 oktober Var: Konferenslokalen på Goda Rum, Kumla Sjöpark Växthus. Kostnad: 60 kr / pass Anmälan: Ingen anmälan krävs

Meditativ sång, digitalt

Meditativ sång är ett pass av lugn karaktär där du får stanna upp för en stund och ta vara på sångens hälsofrämjande egenskaper. 

Sång och musik har en otrolig förmåga att få oss människor att må bra därför att den berör och påverkar oss på så många olika plan, både fysiskt, psykiskt och existentiellt. Det vill vi ta vara på i detta pass där vi jobbar med övningar som stärker både närvaro, andning och röst. Inga förkunskaper krävs, fokus ligger inte på resultat utan på din personliga upplevelse. Passet ges digitalt och är därför både tryggt och smidigt då man kan medverka hemifrån. Du har även möjlighet att delta anonymt, utan både bild och ljud, detta är en stund för dig och din egen röst.

Passet leds av Sofia Ottosson som är sång- och körpedagog med särskild kompetens för hur sång och musik kan användas i hälsofrämjande 

Start: 4 torsdagar kl. 19:00-20:00, med start 21 oktober Var: Passet sker digitalt via plattformen Zoom. Länk skickas vid anmälan. Kostnad: 250 kr

Anmälan:

https://www.bilda.nu/arr/1107490/meditativ-sang-550895

Kommande pass:

Tikva Stretch – en träningsform & avslappningsmetod med fokus på balans & inre tillit

Tikva vill ge redskap för dig som vill leva ett liv i balans och tillit med fokus på hela människan till ande, kropp och själ. Genom enkla kroppsövningar bygger vi upp kroppens styrka och smidighet. Under passet talas ord som bygger upp och uppmuntrar din självkänsla och ditt människovärde. Övningarna hjälper dig att förändra negativa tankar och förmedlar hopp till din själ. 

Passet leds av Tikva-instruktören Erika Bergman som också är teolog och en av initiativtagarna till Andrummet – centrum för kreativ friskvård

Du är med efter egen förmåga vilket gör att alla kan delta oavsett tidigare förutsättningar. De som kan är delaktiga i alla kroppsövningar, en del lyssnar sig bara genom passet. Målet är att du som deltar ska förstå att du är en del av något större. Innanför inte utanför. 

Vi återkommer med mer information när detta pass blir aktuellt igen.

FeelGood-sång

Sjung och må bra!

FeelGood-sång är ett pass där du får använda din sångröst som ett hälsofrämjande verktyg. Listan över de positiva effekter som sång kan ge är lång, däribland en ökning av må-bra-hormoner, lindring av stress, stärkt immunförsvar och sänkt blodtryck, för att nämna några.

Passet leds av Sofia Ottosson som är sång- och körpedagog med särskild kompetens för hur sång och musik kan användas i hälsofrämjande syfte. 

Under passet jobbar vi med övningar och sånger som stärker både närvaro, andning och röst. Inga förkunskaper krävs, fokus ligger inte på resultat utan på din personliga upplevelse och sångglädje.

Vi återkommer med mer information när detta pass blir aktuellt igen.