Våren 2022 är du välkommen att vara med på följande:

Meditativ sång med start 2 februari, digitalt

Meditativ sång är ett pass av lugn karaktär där du får stanna upp för en stund och ta vara på sångens hälsofrämjande egenskaper. 

Sång och musik har en otrolig förmåga att få oss människor att må bra därför att den berör och påverkar oss på så många olika plan, både fysiskt, psykiskt och existentiellt. Det vill vi ta vara på i detta pass där vi jobbar med övningar som stärker både närvaro, andning och röst. Inga förkunskaper krävs, fokus ligger inte på resultat utan på din personliga upplevelse. Passet ges digitalt och är därför både tryggt och smidigt då man kan medverka hemifrån. Du har även möjlighet att delta anonymt, utan både bild och ljud, detta är en stund för dig och din egen röst.

Passet leds av Sofia Ottosson som är sång- och körpedagog med särskild kompetens för hur sång och musik kan användas i hälsofrämjande syfte.

När: 3 onsdagar med start 2 februari 19:00-20:30

Var: Via den digitala plattformen Zoom

Kostnad: 270 kr

För mer info och anmälan:

https://www.bilda.nu/arr/1122069/meditativ-sang-552381

Kommande pass:

Tikva Stretch – en träningsform & avslappningsmetod med fokus på balans & inre tillit

Tikva vill ge redskap för dig som vill leva ett liv i balans och tillit med fokus på hela människan till ande, kropp och själ. Genom enkla kroppsövningar bygger vi upp kroppens styrka och smidighet. Under passet talas ord som bygger upp och uppmuntrar din självkänsla och ditt människovärde. Övningarna hjälper dig att förändra negativa tankar och förmedlar hopp till din själ. 

Passet leds av Tikva-instruktören Erika Bergman som också är teolog och en av initiativtagarna till Andrummet – centrum för kreativ friskvård

Du är med efter egen förmåga vilket gör att alla kan delta oavsett tidigare förutsättningar. De som kan är delaktiga i alla kroppsövningar, en del lyssnar sig bara genom passet. Målet är att du som deltar ska förstå att du är en del av något större. Innanför inte utanför. 

Vi återkommer med mer information när detta pass blir aktuellt igen.

FeelGood-sång

Sjung och må bra!

FeelGood-sång är ett pass där du får använda din sångröst som ett hälsofrämjande verktyg. Listan över de positiva effekter som sång kan ge är lång, däribland en ökning av må-bra-hormoner, lindring av stress, stärkt immunförsvar och sänkt blodtryck, för att nämna några.

Passet leds av Sofia Ottosson som är sång- och körpedagog med särskild kompetens för hur sång och musik kan användas i hälsofrämjande syfte. 

Under passet jobbar vi med övningar och sånger som stärker både närvaro, andning och röst. Inga förkunskaper krävs, fokus ligger inte på resultat utan på din personliga upplevelse och sångglädje.

Vi återkommer med mer information när detta pass blir aktuellt igen.